Wanneer tegenexpert inschakelen?
tegen expert

U heeft een ongeval gehad met uw wagen, u bent verzekerd dus uw verzekering betaalt de schade.

U bent het echter niet eens met het besluit van de tegenexpert bvb:

- omwille van een te lage herstelkost

- hij oordeelt dat het twee verschillende schades zijn dus u moet 2 vrijstellingen betalen.

- de waarde van uw wagen is te laag geschat bij totaal verlies.

Dit zijn enkele gevallen wanneer u ons als tegenexpert kan vragen, het enige wat u moet doen is ons een email sturen met het betreffende schadegeval en meedelen bij wie u verzekerd bent, en de optie rechtsbijstand heeft.

Indien u rechtsbijstand heeft in uw polis betaalt de verzekering onze kosten. Indien niet kan u ons ereloon zelf bekostigen.

U brengt uw wagen binnen bij de garage met een probleem bij het starten. Na de herstelling haalt u uw wagen op en betaald u de rekening, maar na enkele kilometers rijden valt de wagen in panne. Nu blijkt de motor stuk te zijn. De hersteller zegt geen fout te hebben gemaakt bij de herstelling, maar u moet ditmaal nog een extra rekening betalen van enkele duizenden euro's om een nieuwe motor te plaatsen.

Bij dit type voorvallen kan een tegenexpert in rechtsbijstand veel voor u betekenen. Hij zal u bijstaan in het proces en tot in de diepte uitzoeken of de hersteller een fout gemaakt heeft, daarbij zal hij technische discussies in uw belang voeren zodat u zo schadeloos mogelijk gesteld wordt.

Uw bedrijfswagen van de leasingmaatschappij moet wegens een gebrek aan vermogen getakeld worden, na enkele dagen belt de garage u op, u mag uw wagen afhalen. Er wordt u gemeld dat alles in orde is gebracht, de koppeling was defect en deze is vervangen.

Echter een week later ontvangt u een schrijven waarin vermeld staat dat u in fout werd gesteld door de leasingmaatschappij voor de schade aan de koppeling. En u dient het volledige bedrag of een vrijstelling te betalen. U rijdt al heel uw leven met de wagen en had nog nooit problemen met de koppeling.

Bij deze voorvallen is het belangrijk u te laten verdedigen door een tegenexpert. Hij zal uw belangen verdedigen en onderzoeken of er geen fouten gebeurd zijn bij het onderzoek. Daarnaast zal hij onderhandelen in de begroting.

TECH-EXPERTISE

tech-expertise Copyright @ All Rights Reserved